Många av världens rikaste personer vill ha lyxiga transportmedel, såsom bilar och båtar. När det kommer till just båtar och yachts håller de inte hårt i plånboken. Det finns klassiska lyxyachter och sedan finns det även snäppet lyxigare och dessa båtar har allt du kan tänkas behöva och inte behöva.

De flesta av dessa enorma och pampiga lyxyachter ägs av affärsmän och politiker från arabländerna och Ryssland och ibland kan man undra om det är en egen ö eller en båt det handlar om då dessa båtar är enormt stora. Många av dessa yachts har dessutom en egen helikopterplatta.

History Supreme

Den lyxyacht som ligger högst upp på listan över världens dyraste heter History Supreme som ägs av en anonym affärsman från Malaysia. Denna båt ser kanske inte ut att vara varken speciellt dyr eller stor när du först tittar på den men det döljer sig enorma dyrbarheter under ytan.

Båten är nämligen till stora delar helt byggd i guld och är värd otroliga 4,5 miljarder kronor. Förutom att båten är byggd i guld är även ägarhyttens väggar byggda i sten från en meteorit och det finns även en skulptur på båten som är gjord av äkta ben från en Tyrannosaurus Rex!

Eclipse

Lyxjakten Eclipse ligger tvåa på listan över världens dyraste lyxjakter. Den här båten ägs av en rysk miljardär som heter Roman Abramovich och detta är ingen vanlig båt utan snarare en flytande ö som har allt du kan tänka dig och lite till. Värdet på båten är 1,5 miljarder kronor.

Lyxjakten är på 536 fot, den har hela 24 hytter och två pooler samt en mängd olika bubbelpooler. Självklart finns här inte bara en helikopterplatta utan två stycken! Båten har även en separat ubåt och faktiskt även ett gäng strålkastare som ska blända fotografer som försöker sig på att fota passagerarna.