Varje år finns det en period inom den professionella fotbollen som kallas för ”transferfönster”. Detta är en övergångsperiod som sker inom de stora ligorna där det ges möjlighet att köpa fotbollsspelare av varandra. Under den här tiden är det fritt fram för spelare och olika klubbar att förhandla samt skriva kontrakt med en annan klubb. När transferfönstret är stängt är detta inte längre möjligt. Transferfönstret äger rum från och med säsongens slut till och med midnatt den 31 augusti. Vilka är egentligen de dyraste affärerna som har ägt rum inom detta fönster? Läs mer om världens dyraste fotbollsspelare nedan!

Lionel Messi

Vem toppar då listan över världens dyraste fotbollsspelare? Det gör den argentinske anfallaren och superproffset Lionel Messi, 31 år gammal, som idag spelar för det spanska fotbollslaget FC Barcelona med kontrakt till år 2021. Han har spanskt medborgarskap, innehar många målrekord och rankas väldigt ofta som världens bäste fotbollsspelare. Han är idag värd över 150 miljoner euro och hans värde sitter just i alla de rekord han har satt och priser som han har fått ta emot genom åren. Än så länge har ingen annan spelare slagit Lionel Messis målrekord i varken FC Barcelona, La Liga eller Champions League.

Neymar da Silva Santos Júnior

Neymar da Silva Santos Júnior ligger tvåa på listan över väldens dyraste fotbollsspelare. Han är född år 1992 i São Paulo, Brasilien och är endast 26 år gammal. Neymar spelar i den franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain och har kontrakt till och med år 2022. Han debuterade tidigt i det brasilianska landslaget och den brasilianska klubben Santos. Många europeiska klubbar var intresserade av honom men han valde till slut FC Barcelona som sin första europeiska klubb. Neymars värde är idag cirka 110 miljoner euro och denna höga siffra beror på att han inte bara är en enormt begåvad spelare utan också ung, vilket gör honom hett eftertraktad.

Similar Posts