De allra flesta av oss drömmer om att äga ett fint hem och har man mer pengar i plånboken räcker de till ett större hem. För kändisar och rika människor finns dessutom ett större urval av lyxiga hem. Här kommer därför en kort lista över de dyraste husen i världen år 2018.

Många av världens rikaste människor har gjort sig kända för sina extravaganta utgifter på sina hem, detta eftersom de oftast brukar utforma sina hus på ett sätt som påminner mer om kungahus eller slott. Kostnaden av dessa pampiga och moderna hus är oftast mycket höga och skiljer sig stort mellan kändisar och miljardärer.

Kändishem

Det är nog ingen stor hemlighet att kändisar i Hollywood och musikindustrin tycker om att slösa pengar på sina hem men vissa av dessa kändisar har spenderat mer än andra. Superstjärnparet Beyoncé Knowles och hennes make Sean ”Jay-Z” Carter spenderade ungefär 280 miljoner svenska kronor på deras senaste hus i East Hamptons, USA.

Andra kändisar investerar i sina hus för att sedan sälja dem dyra. Ett sådant exempel är Celine Dion, som under 2017 sålde sitt hus i Florida för ungefär 300 miljoner svenska kronor. En stor summa som ger 13 sovrum och 14 badrum samt en stor vattenpark med olika simbassänger och mycket mer. Ett riktigt paradis.

Hus för miljardärer

Ett av världens dyraste gods ligger på adressen Kensington Place Gardens i London. Storgodset ägs av den indiske stålmiljardären Lakshmi Mittal, som betalade ungefär 1,2 miljarder svenska kronor. För den summan fick han ett hus med 18 sovrum och en enorm simbassäng. Självklart är huset också byggt med den bästa marmorn – från självaste Taj Mahal!

Ännu ett hus som får de allra flesta att häpna är Villa Leopolda som är ett storgods beläget i Frankrike. Den amerikanske arkitekten Ogden Codman designande hemmet en gång i tiden för kung Leopold II. Med en prislapp på 750 miljoner dollar är huset ett av världens tredje dyraste och ägs av brasilianska Lily Safra.