Detta är en superbil som endast kan beskrivas med superlativ och det gäller fortfarande, trots att första modellen av Bugatti Veyron släpptes 2005. En bil som utlovar 0-100 under tre sekunder och som har en toppfart på 400 km/h kan inte beskrivas utan en mängd superlativ. Sportbilen Veyron från Bugatti är och förblir supercool, dundersnabb, ultrasnygg och kanonläcker! En bil med vroooom i!

Bugatti satte verkligen standarden för hur en sportbil ska se ut, låta och köras och det med råge! I stort sett alla delar på Bugattis Veyron är byggda från grunden, specifikt utformade för bilens utseende, acceleration och körglädje. Det fyra olika modellerna av Bugattis Veyron är Grand Sport Vitesse, Super Sport, Grand Sport och Veyron 16.4. Samtliga modeller är idag slutsålda och slutade tillverkas 2015.

Dyr att äga

Bugattis Veyron 16.4, oavsett modell, är dyr att inhandla. När bilmodellerna släpptes på den europeiska marknaden var prislappen på cirka 20 miljoner kronor. Den var dock inte endast dyr att köpa, faktum är att den är minst lika dyra att äga! Ett däck- eller oljebyte kostar ägaren cirka 250 000 kronor. Det är ungefär vad nypriset på en normal personbil skulle kosta idag.

Coolaste sporbilen

Totalt producerades 450 av Bugattis Veyron-modeller. Alla är slutsålda. De flesta bilmodeller har sålts till bilintresserade superstjärnor inom film, musik eller sportvärlden. Flera amerikanska rappare har köpt Bugattis Veyron, bland annat Lil Wayne och Birdman. Faktum är att Veyron-bilarna ökar i värde, en begagnad Bugatti Chiron gick ut på bilauktion och såldes för 10 miljoner mer än vad den kostade som ny!

Vilka äger en Veyron?

På listan över personer som äger en Bugatti Veyron eller en Divo finns filmstjärnor, musiker och sportstjärnor. Sportbilarna är specialbeställda Bugatti Veyrons, allt efter kundernas önskemål. Därav är den ena bilen inte den andre lik. Tom Cruise äger och kör en Bugatti Veyron. Beyonce Knowles tyckte maken behövde en leksak och gav Jay-Z en Bugatti Veyron i födelsedagspresent. Även fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo äger och kör sportbilen med klass.

Similar Posts