Listan över världens rikaste personer förändras över tid och ofta från år till år. Vissa personer ligger ständigt i topp medan andra kommer och går eller försvinner helt från listan efter en tid. Just nu är det en blandning av välkända miljardärer och även en del nyare namn. USA har ofta flest namn på listan och ligger i toppen.

Det är även så att de personer som man kanske tror ligger högst på listan ofta inte gör det. Det handlar ganska ofta om personer som är rika men aningen anonyma på grund av att de inte hörs och syns i media särskilt mycket. Ett sådant exempel är Donald Trump som många säkert tror ligger på listan, vilket han alltså inte gör 2018.

Toppen

Listan över världens rikaste personer rankas av den amerikanska affärstidningen Forbes och i topp tre har vi nu tre amerikaner. Först hittar vi Jeff Bezos, grundare och VD för Amazon, som ligger på första plats. Efter honom kommer Bill Gates, grundare av Microsoft och på tredje plats hittar vi Warren Buffett som är delägare i Berkshire Hathaway i USA.

Jeff Bezos

Bezos föddes i New Mexico i USA år 1964 och har sedan år 2017 legat bland de topp tre rikaste i världen. Han är halvamerikan och halvkuban och har idag en enorm förmögenhet på cirka 165 miljarder amerikanska dollar. Han grundade sitt företag Amazon.com i ett garage under mitten på 90-talet och idag är han mångmiljardär tack vare sin verksamhet.

Bill Gates

Bill Gates föddes den 28 oktober 1955 i Seattle i Washington och har länge funnit med på listan över världens rikaste, ofta som nummer ett. Under 2018 ligger han dock tvåa på listan och har en förmögenhet på cirka 99 miljarder amerikanska dollar. Han är medgrundare och styrelseordförande i dataföretaget Microsoft men i dagsläget är han främst aktiv inom sin välgörenhetsorganisation tillsammans med sin fru.

Similar Posts