Jag skrev under fjolåret ett populärt inlägg om de dyraste bilarna i världen 2017. Nu tänkte jag bygga på lite om årets nyheter.

De dyraste bilarna i världen är verkligen bilar som ligger i en helt annan budget än våra vanliga bilar här i Sverige. Med en prislapp som gör bilarna tillgängliga för de allra rikaste människorna på jorden, som kungligheter, oligarker och andra miljonärer, är bilarna helt enkelt gjorda för rika bilfantaster. Dessutom produceras bilarna inte som ett transportmedel utan handlar snarare om inredning, design, kraft och pondus. Många av världens allra dyraste bilar är inte heller nödvändigtvis de snabbaste på vägarna men bjuder på många andra detaljer. Självklart kommer här en kort lista på de dyraste bilarna 2018 och även de snabbaste.

Dyra men snabba bilar

Det finns som sagt många bilar som inte är världens dyraste men som däremot räknas som världens snabbaste bilar. Oftast ligger dessa bilar på en prisnivå runt 16–30 miljoner svenska kronor. Bland dessa räknas Hennessey Venom F5 som världens snabbaste bil med en prislapp på ungefär 15 miljoner svenska kronor. Den har en dubbelturbo V8 och har en otrolig kraft för att nå en topphastighet på 301 mph. Andra bilar som ligger på denna prisnivå inkluderar även Bugatti Chiron, som är den tredje dyraste bilen 2018 – med en prislapp från 25 miljoner och uppåt. Hastigheten mäts upp till 261 mph och det är en riktigt snabb bil.

Superbilar i toppnivå

Riktar vi in oss på prislappen är Aston Martin Valkyrie den andra dyraste bilen 2018 och produceras i ett samarbete mellan det brittiska bilmärket och Red Bull. Här har man skapat en bil som får föraren att känna sig som en Formula 1-förare. Tillsammans med bilens inredning och futuristiska design – som lovar en prestanda som professionella racerbilar – är bilen utmärkt för den äventyrlige. Prislappen startar på 30 miljoner kronor. Sist men inte minst är världens dyraste bil 2018 – Ferrari LaFerrari Aperta, som firar 70-årsdagen av varumärkets introduktion av sina LaFerrari-bilar. Prislappen? Cirka 60 miljoner kronor. För det får man prestanda, sofistikerad design och en av världens bästa sportbilar.

Similar Posts